Суспільство
28 грудня 2016
Тука: Організатори торгової блокади Донбасу не є ветеранами АТО
Ветерани АТО зверталися з проханням нарешті навести порядок.
news-image

Заступник міністра у справах окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука вважає, що торговельна блокада Донбасу може спричинити негативні наслідки для українських полонених, утримуваних бойовиками.

Заяви про початок торгової блокади окупованого Донбасу ветерани АТО не робили.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник міністра у справах окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука, передає «Є!».

Це не ветерани АТО зробили таку заяву, тому що до мене надійшла величезна кількість заяв від інших ветеранів АТО, які просять нарешті навести порядок, - сказав Тука.

Він також підкреслив, що виступає проти блокади Донбасу, оскільки це може мати негативні наслідки для полонених, утримуваних бойовиками.

По-друге, я категорично проти таких дій, і причин декілька. Причина перша: ці дії абсолютно не санкціоновані жодним державною установою, ні з Міністерством внутрішніх справ, ні зі Службою безпеки, ні зі Збройними силами. По-друге, я вже сьогодні бачу, що ініціатори цього шоу почали здавати трохи назад. А виходячи з вчорашніх заяв ... я можу припустити, що такі наші дії можуть викликати озлоблення і, врешті-решт, призвести до негативних наслідків для українських полонених. Так хто на себе візьме відповідальність? , - підкреслив Тука.

26 грудня ветерани добровольчих батальйонів і волонтери оголосили про початок товарної блокади окупованих районів сходу України через те, що їх вимога про звільнення заручників не виконано.