Суспільство
28 грудня 2016
«Люблю дивитися, як у людей очі закочуються» - у Луганську раптово помер черговий «міністр ЛНР»
Як згадують заручники, "міністр" активно застосовував жорстокі тортури до підозрюваних.
news-image

У вівторок, 27 грудня, за невідомих обставин, за офіційним повідомленням - від інфаркту, в Луганську помер так званий міністр сільського господарства "ЛНР" Сергій Литвин. Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Юрій Бутусов, передає «Є!»

За його словами, Литвин - один із відомих зрадників України і організаторів проросійських виступів навесні 2014-го в Луганську і Слов'янську.

Литвин був одним із друзів Геннадія Ципкалова - "екс-прем'єр-міністра ЛНР", якого знайшли повішеним у тюремній камері в Луганську 23 вересня, а "прокуратура ЛНР" назвала це "самогубством через докори сумління, - йдеться в його повідомленні.

Тепер, зазначає Бутусов, раптовий інфаркт одразу на смерть вразив 43-річного Литвина.

Також журналіст навів приклад того, що про себе сам Литвин розповідав в інтерв'ю у березні 2016-го:

Я - етнічний росіянин, і у мене було переконання, що слов'яни повинні бути разом... У російському суспільстві завжди були розвинені "соціальні ліфти"...

В рідний дім було потрапляння, батько був контужений. Побачивши мене в формі, він запитав: "Воював, сине?" - "Так, воював". - "А де?" - "Де тільки не воював...".

Мене ніхто не готував у спецшколах. Кожен патріот своєї країни може внести свій вклад у боротьбу з хунтою... Потрібна переконаність і продуманість дій. Люди в Україні втомилися від хунти. Вони бачать, що у нас будується справді народна республіка - без олігархів в економіці та влади, без неонацизму, але з можливостями для кожного активно створювати своє життя, свою державність і культуру, свій Русскій мір".

А які ж "соціальні ліфти" зробили Литвина "міністром", де і як він "воював", який "русскій мір" будував у Луганську? Каже Олександр Кононов, житель Луганської області, інвалід, який допомагав як волонтер законній владі України, але в 2014-му був викрадений разом із дружиною на блок-посту і провів у полоні 98 днів:

На блокпост приїхав один "товариш". Виявилося, Литвин Сергій Анатолійович, він потім став "міністром" сільського господарства і продовольства "ЛНР". Влаштував мені допит з пристрастю. Дістає пістолет, підносить мені до чола і натискає на курок - тиша. Потім вставляє обойму і знову пістолет до голови - тоді руку різко в сторону і стріляє. І так кілька разів. Одна з куль зачепила плече, - пише Бутусов.

Крім того, журналіст наводить розповідь однієї із заручниць про те, чим займався і з ким воював Литвин і його підручні, при цьому вказуючи на те, що "міністр" активно застосовував жорстокі тортури до підозрюваних.

На мою голову став надягати пластикові пакети для сміття і душити. Двоє його помічників тримали мені руки. Але і цього начальнику бойовиків здалося мало. Він наказав принести йому для катування прозорі пакети, пояснивши: «Я люблю дивитися, як у людей очі закочуються, - згадує одна із заручниць

Нагадаємо, колишній голова так званої ради міністрів "ЛНР" Геннадій Ципкалов, якого терористи затримали за звинуваченням в спробі "державного перевороту", нібито вчинив самогубство вночі з 23 на 24 вересня.

Читайте також: Курс валют на 28 грудня
Читайте також: Декомунізація в Україні: демонтовано 1320 “ленінів"
Читайте також: У Києві відкрився перший та єдиний в Україні найсучасніший центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів