Резонанс
28 грудня 2016
В СБУ розповіли, як правоохоронці та суд випустили з країни луганського сепаратиста Клінчаєва
Наразі Арсен Клінчаєв перебуває у Росії.
news-image

Колишній депутат Луганської обласної ради та активний учасник сепаратистського руху на сході України в 2014 році Арсен Клінчаєв дійсно знаходиться на території РФ з літа 2016 року. Про це повідомили в СБУ у відповідь на інформаційний запит видання "Четвёртая власть", передає «Є!»
Як йдеться у відповіді, ще в травні 2014 року проти Клінчаєва було порушено кримінальну справу. Дуже скоро йому обрали запобіжний захід у вигляді арешту, який був потім замінений домашнім арештом з носінням електронного браслета.
Потім справа пішла по судах.

У червні 2014 року справу було направлено до Шевченківського районного суду Києва, який направив справу до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності. Апеляційний суд Києва перенаправив справу до Вищого спеціалізованого суду з розгляду кримінальних і цивільних справ. Там справа була передана в Межівський районний суд Дніпропетровської області, - сказано у відповіді.


Межівський районний суд, розглянувши справу, вирішив, що вона не відповідає статті 291 КПК України (погано вказані дані справи) і повернув її в ГПУ. ГПУ подала апеляційну скаргу на таке рішення.

Тим часом у Клінчаєва скінчився домашній арешт ... ... і його не продовжили. Чому таке сталося (недостатність аргументів звинувачення або позиція суду) - не повідомляється. В результаті Клінчаєв отримав можливість виїхати.

Тим часом закінчився термін запобіжного заходу (домашнього арешту - ред.). Новою запобіжного заходу суд не обрав, і на початку серпня 2016 року Клінчаєв покинув Україну, виїхавши через пункт пропуску "Нові Яриловичі"(Чернігівська область - ред.), - відповіли в СБУ.

При цьому, як повідомляють в СБУ, Апеляційний суд Дніпропетровської області в жовтні 2016 року визнав рішення Межівського суду законним. ГПУ оголосила в розшук Клінчаєва лише 12 грудня. У той же день Шевченківський районний суд Києва нарешті видав ордер на його затримання і арешт.

З документом можна ознайомитися нижче.

Арсен Клінчаєв - депутат Луганської обласної ради (2010-2014), "видатний діяч" Партії регіонів на Луганщині. У 2014 році взяв активну участь в сепаратистському русі, був одним з організаторів сепаратистських мітингів в Луганську в березні 2014 року. В цей час він планував захоплення адміністративних будівель, а також закликав луганчан озброюватися і вбивати прихильників Майдану.

Після початку зіткнень в Луганську Арсен Клінчаєв виїхав до Києва, де проживав до 2016 року. Як вдалося з'ясувати журналістам, Клінчаєв володіє трьома квартирами в столиці. Восени 2015 року він був побитий в центрі столиці.