Політика
28 грудня 2016
Суд щодо засудження Януковича перенесли на «невизначений» термін
Адвокати екс-президента не хочуть розгляду справи у Печерському суді.
news-image

Сьогоднішнє засідання щодо дозволу на заочне засудження екс-президента України Віктора Януковича перенесли. Такий крок пов'язаний з тим, що Апеляційний суд досі розглядає клопотання адвокатів Януковича щодо перенесення розгляду справи з Печерського суду до іншого, передає «Є!», посилаючись на ТСН.

Питання підсудності Апеляційний суд має вирішити впродовж 5 днів від 26 грудня.

Крім того, адвокати просили відводу прокурора, але клопотання розглянутим не було.

Як відомо, прокуратурі українським судом надано дозвіл на вилучення з документів російського президента Володимира Путіна звернення від Януковича. Прокурори вважають, що російська сторона має надати цей документ.

Нагадаємо, 14 грудня Печерський райсуд Києва дав дозвіл на затримання екс-президента Віктора Януковича і доставки його до суду. Таким чином суд задовольнив клопотання військового прокурора Кривенка про дозвіл на затримання Януковича "з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою".

28 листопада Юрій Луценко у Святошинському райсуді Києва повідомив, що Віктору Януковичу оголошено підозру у державній зраді – зміст підозри оголошено усно, а саме повідомлення про підозру було розіслано на всі відомі адреси перебування екс-президента. У той же день після зачитування цієї підозри представники Військової прокуратури вручили його адвокату Ігорю Федоренко, присутньому в суді.