Резонанс
30 грудня 2016
Видвореним російським дипломатам не вистачає квитків у літаках
Їм дали 72 години, щоб залишити країну.
news-image

Російські дипломати, яких влада США висилає з країни, не можуть придбати квитки до Росії. Про це повідомляє "Інтерфакс-Росія" з посиланням на інформоване джерело, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

Квитків немає, всі розкуплені перед Новим роком, але людям дано всього 72 години, я не знаю, як вони встигнуть, — сказав він і додав, що дипломатам доведеться діставатися з Вашингтона до Нью-Йорка, де шансів знайти вільне місце на рейс до Москви більше.

Джерело припустило, що дипломати, швидше за все, проведуть новорічну ніч в літаку.

Це стало великою несподіванкою, люди готувалися відзначати Новий рік, — сказав він.

Ще один співрозмовник агентства повідомив, що навколо "дачі" російського постпредства в Нью-Йорку спостерігається скупчення поліції.

Це, звичайно, не оточення, вертольоти не літають, але все одно вражає, — розповів він.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки ввели нові санкції проти Росії у зв'язку кібератаками, які мали вплинути на процес виборів президента США.

У списку санкцій значиться начальник Головного управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ) Ігор Коробов, його заступники Володимир Алексєєв, Сергій Гизунов та Ігор Костюков, а також хакери Білан Олексій та Євген Богачов.

Крім того, США видворяють 35 російських дипломатів та їхні сім'ї. Дипломати мають покинути Америку протягом 72 годин.

Також влада США закриває дві російські дипмісії - у Нью-Йорку та Меріленді: росіянам буде відмовлено в доступі до приміщень з п'ятниці, 30 грудня, опівдні.

Читайте також: Журналісти показали закриті російські дипломатичні маєтки у США (відео)
Читайте також: Місія ОБСЄ зафіксувала машину «вантаж 200» на кордоні з РФ
Читайте також: Курс валют на 30 грудня