Політика
30 грудня 2016
Надія Савченко шокувала резонансною заявою
Надія Савченко планує нові зустрічі з ватажками "ДНР" та "ЛНР".
news-image

Депутат Верховної Ради Надія Савченко планує нові зустрічі з ватажками "ДНР" та "ЛНР" Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким і розраховує провести одну з них в Києві.

Про це вона сказала в четвер в ефірі "Шустер Live", передає «Є!», посилаючись на Лівий берег.

"Я не вважаю, що ці зустрічі мають бути постійними і тривалими у часі, як Мінський процес. Але йшлося при нашій першій зустрічі, що можливі і такі зустрічі. Я вважаю, що не потрібно зустрічатися через 7-й, 12-й, 200-й кілометр. Ми перебуваємо в Україні. І наступного разу можна зустрічатися в Луганську чи Донецьку, а потім - в Києві. І я роблю заявку на наступну зустріч", - заявила вона.

Нагадаємо, що прямі переговори між владою України і ватажками бойовиків "ДНР" та "ЛНР" відкрито підтримує Росія. 7 грудня Савченко таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР". Про це стало відомо лише через кілька днів. 12 грудня Савченко заявила, що зустріч пройшла в "тристоронньому мінському форматі" з присутністю російської сторони й з присутністю Захарченка та Плотницького від "ДНР" та "ЛНР". Насправді в тристоронньому форматі третьою стороною є ОБСЄ, а не бойовики.

Після цього Савченко була виключена з фракції "Батьківщина" і з делегації в ПАРЄ.