Події
31 грудня 2016
Серед загиблих, внаслідок падіння Ту-154 була українка
Ігнатьєва разом з колективом на завдання Міністерства оборони Росії летіла в Сирію, щоб взяти участь у святковому концерті для російських військових.
news-image

Серед загиблих в авіакатастрофі російського літака Ту-154 була уродженка України 34-річна Надія Ігнатьєва.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Вона народилася в Сніжному Донецької області — селищі, біля якого 17 липня 2014 був збитий Boeing MH17.

Надія мала російське громадянство, тривалий час жила у Москві. Вона була танцівницею в Ансамблі російської армії імені Алєксандрова майже 10 років. Про це повідомила мати загиблої Валентина Марченкова. Чоловік Надії також працює в ансамблі, в літаку його не було. У Надії залишилася чотирирічна донька.

Ігнатьєва разом з колективом на завдання Міністерства оборони Росії летіла в Сирію, щоб взяти участь у святковому концерті для російських військових.

"Я вважаю, що їх аморально послали на цей об'єкт, на це грандіозне свято. Що святкувати? Там же пролилося стільки крові... Треба було там дітей обігріти, привезти їм гуманітарну допомогу, але концерт? І ризикувати життям наших дітей? Ми намагалися відрадити Надю летіти туди, але вона артист, виступи були її обов'язком, а ансамбль — її другою сім'єю", - заявила мати загиблої.

 Як відомо, вранці 25 грудня Ту-154 Міноборони Росії впав у Чорне море, виконуючи плановий рейс в Сирії, на авіабазу Хмеймим.

На борту були 92 людини: військовослужбовці, артисти ансамблю імені Александрова, які повинні були зіграти святковий концерт для російських військових, дев'ять журналістів і голова благодійного фонду "Справедлива допомога" Єлизавета Глінка. Уламки літака були знайдені за кілька годин за 1,5 км від узбережжя в районі Сочі на глибині 50-70 метрів.

Читайте також: Що насправді відбулося на Світлодарській дузі: повідомляє волонтер