Політика
31 грудня 2016
«Козир, який Москва тримає в рукаві»: Геращенко повідомила про шантаж Росії полоненими
За словами Геращенко, питання заручників стало одним з найбільш емоційних.
news-image

Росія шантажує Україну бранцями, яких не відпускає попри домовленості, втім перемови щодо звільнення українських заручників мають тривати, і саме із країною-агресором, а не з ватажками бойовиків.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, повідомляє 5.ua, передає «Є!».

Питання заручників стало одним з найбільш емоційних, важких. Це та тема, той козир, який Москва тримає у себе в рукаві і намагається ним шантажувати Україну і світ, вимагаючи амністії. Рішення про те, кого звільнити, коли звільнити, як звільнити приймають не Ігорьок і Саша (Плотницький та Захарченко), а приймає саме Москва. Тому тут дуже важливо говорити саме із Москвою: шукати шлях, як вимагати від Москви звільнити наших бранців, - сказала вона.

 Нагадаємо, 23 грудня у ході скайп-конференції гуманітарної підгрупи щодо Донбасу українська сторона вкотре піднімала питання звільнення полонених, однак, за словами Геращенко, Росія не готова відпустити заручників.