Резонанс
3 січня 2017
«Той у Москві»: Кобзон «викрив» ватажка бойовиків Захарченка
Ватажок бойовиків Олександр Захарченко перебуває в Москві.
news-image

Про це 2 січня пізно ввечері заявив співак-пропагандист Йосип Кобзон, передає «Є!», посилаючись на Эхо Москвы.

"Сьогодні, до речі, в Москві Захарченко, голова Донбасу, я після зустрічі з вами з ними зустрічаюся", - заявив Кобзон, який чомусь назвав "головою Донбаса" Захарченка, попри те, що на окупованій частині Луганщини є ватажок бойовиків Плотницький.

Жодних повідомлень на сайті бойовиків про поїздку Захарченка немає.

При цьому Кобзон заявив, що Донбас "не хоче йти з України".

"Донбас просить того ж: дайте нам можливість розвиватися гідно самостійно. Ми працюємо, спускаємося під землю, видобуваємо вугілля, ми хочемо жити так, як жили при Радянському Союзі", - заявив він.

Крім того, Кобзон назвав  Україну "американськими маріонетками", а також образливо відгукнувся про президентів США і України.

"Україна - це американські маріонетки. Я їх навіть всіх за прізвищами переробив: "дурень" Обама, Петро "потрошенко"... Так, дурень він, Обама, він справжнісінький "дурень" Обама. Він же поліз не тому, що він захищав демократію і найняв цих негідників - "потрошенко", Яценюка та інших", - заявив Кобзон.

Кобзон знову повторив "пугалку" про НАТО біля кордонів РФ: "Поряд кордон Росії. НАТО, яке наближається, якщо вони захоплюють Донбас, вони ставлять свою стратегічну зброю на кордоні з Росією. Ось чому їм потрібен Донбас. Чому вони годують Україну".

Кобзон зізнався, що вже 8 раз незаконно перетинав український кордон: "Я 8 відряджень зробив уже в мій Донбас", - заявив Кобзон, якому заборонений в'їзд в Україну, а значить, він перетинає кордон через неконтрольовану ділянку, що порушує закон.

На питання, хто ж повинен прийняти рішення, щоб війна закінчилася, він заявив:

"Що можна зробити? У мене є багато рецептів. Потрібно чекати інавгурації Трампа і його позиції. І закінчиться це або війною Третьою світовою, або це будуть шукати консенсус, як Кеннеді з Хрущовим".