Політика
4 січня 2017
Від правлячої системи України треба позбутися як від «ялинки» після Нового року
Незважаючи на новорічні виступи правителів, держава не виконує своїх функцій і не захищає людей.
news-image

Рецепт порятунку України один: треба в 2017-му році йти на вибори і не голосувати за тих, хто вже був при владі за останні 20 років історії України. Треба сказати владі на виборах: відійдіть в сторону, дайте будувати економіку тому, хто вміє і знає як. Таку думку в ефірі програми «Вечірній прайм» на телеканалі 112-Україна висловив народний депутат України, голова підкомітету ВР з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!».

«Треба йти на вибори, щоб не втратити країну, треба прибирати розрушену систему країни. Не слухати тих, хто збирається вічно сидіти у владі, не буває такого. Ми — велика, сильна країна, а нас за короткий час знищили економічно, зробили самою злиденною країною в Європі. І ми при цьому: повинні посміхатися, говорити, як все добре, які всі патріоти, ніяких перевиборів не треба? Та це паразити, а не патріоти, які стоять каменем на шляху нашого розвитку», - заявив Вадим Рабинович.

Він вважає, що незважаючи на новорічні виступи правителів, держава не виконує своїх функцій і не захищає людей. 

«Я слухав виступи в новорічну ніч всіх наших правителів: все, виявляється, у нас добре, все підвищується, інвестицій багато, живемо все краще, зарплати більші. Я от не знаю: може, ми з вами в іншому світі живемо, ходимо не в ті магазини або ринки, не ті у нас платіжки? А може, хтось вводить нашу політичну еліту в оману? І яким тоді нахабством треба володіти, щоб вимагати зміни у влади, при якій, виявляється, все у нас добре і ми прекрасно живемо. В реальності ж треба переформатувати державу — вона не виконує своїх функцій, не захищає людей, суди повністю втратили довіру, система виборів породжує нахабну і відморожену еліту, яка бігає з пістолетами і стріляє в людей, а люди стали безправними і жебраками», — констатував парламентарій.

На думку Рабіновича, від системи влади потрібно позбавлятися через вибори, і дати можливість будувати економіку тим, хто вміє і знає як це робити. 

«Скількох володарів, депутатів в Україні я знав — стільки всі вони стверджували: як же буде жити Україна без нас? Це брехня, виживе і буде сильної Україна — і без володарів, і без депутатів, і без тих, і без інших. Нехай на мене не ображаються: треба від правлячої системи позбавлятися в цьому році, — так, як позбавляються після Нового року від ялинки, її викидають, щоб жити далі, не може ж вона безскінченно стояти в будинку. Ви навішали іграшок на себе, накрали, здається, вже за 150 мільярдів перевалило, зараз ще ось закачають в ПриватБанк стільки ж. Я завжди питаю: ну що, накрали, нажралися вже? Раз так — треба позбуватися такої системи, треба будувати країну, зшивати її, рятувати економіку. Треба сказати владі на виборах: відійдіть в сторону, дайте будувати економіку тому, хто вміє і знає як» — заявив народний депутат.
«Як тільки намагаєшся сказати таке владі, відразу починають кричати: це Путін або «шатун». Ліфт індивідуальний собі в номер готелю провести, підвищувати зарплату депутатам, Кабміну, адміністрації Президента, прокурорам кожен квартал, обкрадати населення, приймати вбивчий бюджет вночі, закуповувати водомети замість фінансування науки та охорони здоров'я — і говорити при цьому, що ми живемо краще. Як таке можливо?» — підкреслив він.
«Якщо казка не стала дійсністю — значить, треба міняти казкарів. Рецепт порятунку один: треба в 2017-му році йти на вибори і не голосувати за тих, хто вже був при владі за останні 20 років історії України. Скільки нам ходити по граблях, треба піднятися над собою, треба йти на перезавантаження, змінювати суспільний договір влади з народом, — і нам вистачить року, щоб зробити країну динамічною, такою, що розвивається, сильною» — резюмував Вадим Рабинович.