Суспільство
5 січня 2017
На інавгурації Трампа роздаватимуть косяки з маріхуаною
Прихильники легалізації марихуани в США пообіцяли роздати 4200 косяків в день інавгурації Трампа.
news-image

Организаторы движения DCMJ, выступающие за декриминализацию употребления мариахуаны в Вашингтоне и округе Колумбия, пообещали бесплатно раздать 4200 в день инаугурации нового президента США Дональда Трампа. Об этом сообщается на сайте движения.

За планом захід почнеться вранці 20 січня. О 8 годині ранку прихильники DCMJ збираються висунутися від станції метро «Дюпонт Сёкл» і пройти маршем до Національної алеї, роздаючи що приєднується до них косяки.

Одночасно закурити косяки прихильники руху планують на 4 хвилині і 20 секунді мови Дональда Трампа, тільки якщо до цього він не виступить на підтримку повної легалізації марихуани в США. Число 420 є особливим символом серед курців марихуани і використовується для ідентифікації «своїх».

За словами засновника DCMJ Адама Ейдінгера (Adam Eidinger), марихуана яка використовується для закрутки косяків  була вирощена повністю легально і їх роздача на території округу Колумбія не заборонена. Згідно із законом повнолітні (старше 21 років) громадяни округу можуть носити з собою до двох унцій (близько 56 грам) маріахуани, а передавати іншим - до однієї унції (близько 23 грам).

Однак Національна алея, наприклад, є федеральної землею, а не частиною округу, і на ній курити марихуану не можна. За допомогою акції в DCMJ хочуть привернути увагу федерального уряду до легалізації марихуани в країні і зробити рух загальнофедеральним.

Читайте також: У Римі відкривається «Canapa Caffè» - бар, у якому до складу кожної страви входить марихуана