Суспільство
5 січня 2017
«Межа бідності»: Харківський прокурор при доході в 50 тис. грн. має розкішний особняк і мільйони готівкою
В'ячеслав Губинський є власником особняка на одній із елітних вулиць Харкова, мільйонів гривень готівки, а його дружина подорожує в різні куточки світу.
news-image

Прокурор відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції прокуратури Харківської області В'ячеслав Губинський є власником особняка на одній із елітних вулиць Харкова, мільйонів гривень готівки, а його дружина подорожує в різні куточки світу. При тому, що офіційний дохід Губинського становить 50 тис. грн у рік.

Про це стало відомо із декларації прокурора за 2015 рік, яка розміщена на Єдиному державному реєстрі декларацій, передає «Є!», посилаючись на Цензор.НЕМАЄ.

За даними декларації, 28-річний Губинський має у власності будинок 811,90 кв. м. Це будівля за інформацією порталу "Гарна Хата", розташований на вулиці Білій акації.

Як зазначається, це одна з самих елітних вулиць міста, яка знаходиться у Парку Горького. Серед сусідів прокурора, зокрема, архієпископ Онуфрій, Карина Давтян, Почесний консул Франції у Харкові Сергій Політучий, нардеп Олександр Фельдман.

Вартість будинку подібної площі в цьому районі може коливатися від 1 до 5 млн. дол.

За даними ДАБІ, зараз Губинський почав реконструкцію будівлі, щоб розділити його на два будинки.

Також прокурор задекларував у власності земельну ділянку площею 1000 кв. м.

У 2015 році Губинський вказав, що заробив за рік 55 тис. грн. і отримав допомогу при народженні дитини в сумі 18,9 тис. грн. Дохід його дружини склав 10 699 грн.

Крім того, Губинський вказав, що готівкові кошти у сумі 1,6 млн грн., а його дружина Карина Купершток мала 30 тис. грн.

Також активісти зазначають, що тиждень тому дружина прокурора повідомила в соціальній мережах про те, що стала володаркою нового автомобіля - Toyota C-HR. Така машина коштує від 700 тис. грн.