Суспільство
5 січня 2017
Снігопади, замети, морози: під час Різдвяних свят очікуються складні погодні умови
Водіїв просять бути уважними за кермом.
news-image

Управління безпеки дорожнього руху попереджає водіїв про складні дорожні умови під час Різдвяних свят.

Про це повідомляє департамент превентивної діяльності Нацполіції, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

6 січня очікуються складні погодні умови в Україні: вдень в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській областях сильні снігопади, хуртовини, снігові замети (на Одещині, Миколаївщині та Кіровоградщині місцями дуже сильний сніг); у східних, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях мокрий сніг та дощ, місцями сильні опади, налипання мокрого снігу, ожеледь; на решті території невеликий сніг. На дорогах країни буде ожеледиця.

6-7 січня очікується різке зниження температури вночі до 13-19° морозу (в західних, північних та центральних областях місцями до 20-26° морозу), вдень до 11-17° морозу; у південно-східній частині вночі та вдень до 6-13° морозу.

Водіям радять не забувати про зарядні пристрої до мобільного, гарячі напої в термосі, записані номери телефонів оперативних та аварійних служб.

Окрім стандартних предметів (аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, балонного ключа, буксирувального троса, запасного колеса та домкрата), в сильні морози не зайвими будуть комплект теплого одягу, ліхтар на батарейках, дроти "прикурювання", скребок для скла та щітка, свічки, сірники, невеличка лопата.

У Нацполіції також просять не забувати водіїв про уважність та обережність за кермом.