Політика
6 січня 2017
Прожитковий мінімум в 2017 році не зросте навіть у разі гіперінфляції, — Вадим Рабінович
Розмір мінімальної заробітної плати змінюватись не буде, незалежно від того, яким буде прожитковий мінімум.
news-image

Розмір мінімальної заробітної плати змінюватись не буде, незалежно від того, яким буде прожитковий мінімум. Тобто навіть якщо гривня почне якусь нестримну інфляцію, все одно залишиться 3200 грн. Про це народний депутат і лідер партії «За життя» Вадим Рабинович заявив в ефірі телеканалу NewsOne. Політик вважає, що погоджуючи прожитковий мінімум на 2017 рік, депутати свідомо заклали в нього невигідні для населення механізми, передає «Є!».

«Мінімальна зарплата підвищена, але є цілий ряд нюансів, про які знають лише фахівці. Перше і найважливіше: на протязі всього 17 року тепер прийнято рішення, що розмір мінімальної заробітної плати змінюватись не буде, незалежно від того, яким буде прожитковий мінімум. Тобто навіть якщо гривня почне якусь нестримну інфляцію, все одно залишиться 3200 грн.», – зазначив Вадим Рабинович.


Крім того, депутат порекомендував чиновникам не робити довгострокових прогнозів щодо української економіки, а замість цього зосередитися на вирішенні поточних проблем: 

«Ви знаєте, я багато слухаю наших можновладців. Вони розповідають, як добре ми стали жити, як все змінилося, як все буде добре. Я дам маленький прогноз: всі ті, хто сьогодні говорить, як в 20 році буде краще жити, до 20 року їх тут вже, на щастя, не буде», - резюмував він.