Події
7 січня 2017
Суд дозволив затримати Януковича у справі Новинського
Печерський суд дозволив заарештувати Януковича
news-image

Печерський суд Києва дав дозвіл на арешт колишнього президента України Віктора Януковича.

Відповідне рішення було прийнято 3 січня, воно опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє «Є!». Разом з Януковичем суд також дозволив заарештувати екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та колишнього начальника київської міліції Валерія Коряка.

З таким клопотанням до суду зверталася Генеральна прокуратура України, яка заявляла, що підозрювані ховаються від слідства.

Януковича, Захарченко та Коряка підозрюють в незаконному позбавленні волі митрополита Олександра Драбинка - помічника нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Володимира. За версією слідства, таким чином Янукович намагався натиснути на Володимира і змусити його піти з поста, а потім призначити більш лояльного до влади главу УПЦ МП.

Підозрюваним у цій справі також є народний депутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський, якого Верховна Рада в грудні дозволила залучити до кримінальної відповідальності. Інформації про рішення Печерського суду по Новинському поки немає.