Суспільство
8 січня 2017
Обама - Трампу: Ми знаходимося в одній команді, а Путін в неї не входить
Обама прокоментував втручання РФ у американські вибори
news-image

Президент США Барак Обама вважає, що росіяни "хотіли втрутитися і втрутилися" в президентські вибори в Америці.
Про це він розповів в інтерв'ю ABC, яке вийде в ефір 8 січня, передає «Є!».

Обама зазначив, що його турбує позиція деяких представників Республіканської партії, які більше довіряють президенту РФ Володимиру Путіну, ніж своїм співгромадянам-демократам. Такого бути не повинно, підкреслив Обама.
Він звернувся до обраного президента США Дональда Трампа і зазначив, що вони "перебувають в одній команді", а Путін в неї не входить.

Трамп був обраний президентом США на виборах 8 листопада, він вступить на посаду 20 січня 2017 року.
Республіканця критикували за симпатію до Путіна. Він неодноразово робив йому компліменти і допускав, що в разі обрання на пост глави США розгляне питання про визнання анексії Криму.

У жовтні 2016 року влада США офіційно звинуватили Росію у зломі серверів американських партій, а також у втручанні в процес президентських виборів в країні.

29 грудня президент США Барак Обама підписав указ про введення санкцій проти ФСБ і ГРУ, трьох російських компаній, що займаються інтернет-технологіями, а також шести громадян РФ у зв'язку з їх можливою причетністю до кібератаки на державні і політичні інститути США.

Трамп, коментуючи нові санкції проти РФ, зазначив, що США "пора рухатися далі". Він припустив, що за кібератаками на США може стояти не РФ, а "хтось інший".

6 січня американська розвідка оприлюднила доповідь, в якій говориться, що президент РФ Володимир Путін особисто наказав почати кампанію по втручанню в вибори в США. Керівники розвідувальних відомств представили його Трампу. Він заявив, що потрібно "рішуче присікти і зупинити" кібератаки.