Події
9 січня 2017
Вибух в Сумах: мешканець усвідомлено напустив газу у квартиру
Вирішили, що ситуація не підпадає під розряд надзвичайних. На місці вже працюють підрядні організації.
news-image

Причиною вибуху в квартирі по вулиці Лушпи, 52 в Сумах, який стався вранці 9 січня, став витік газу, спеціально викликаний жителем квартири.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

За результатами попереднього огляду квартири встановлено, що від газової плити була відключена трубка, при цьому крани подачі газу були відкручені, - розповіла Науменко.

За її словами, за даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України "Умисне знищення або пошкодження майна".

Для з'ясування обставин події та ліквідації його наслідків сьогодні відбулося засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Вирішили, що ситуація не підпадає під розряд надзвичайних. На місці вже працюють підрядні організації. 

У будинку заклеюють вікна, завтра почнуть їх вставляти і ремонтувати двері. Жителям ні цього під'їзду, ні сусіднього ніщо не загрожує. Комунікації в будинку вже все включили, - зазначив начальник відділу з надзвичайних ситуацій Сумської міської ради Артур Петров.

Він зазначив, що коштів з резервного фонду міста на відшкодування збитків не виділять, оскільки ніхто не постраждав. Можливо, буде надана якась фінансова допомога людям на ремонт будинків. Зараз це питання вирішується.

Читайте також: Над Росією вибухнув метеорит (відео)
Читайте також: Встановлено причину вибуху житлового будинку на Одещині