Політика
10 січня 2017
Топ-чиновників які допомогли армії у відповідь на заклик волонтерів
Переважна більшість політиків і чиновників проігнорували письмові звернення волонтерів, незважаючи на законодавство, яке зобов'язує їх це робити.
news-image

Тільки п'ята частина чиновників, яким волонтери направили відкриті листи із закликом допомогти Збройним Силам України засобами або іншими способами, відгукнулися на публічне звернення, а допомогли лише троє. Про це йдеться в повідомленні волонтерської групи Повернися живим у Facebook.

"Рівно два місяці тому ми написали перші 10 листів найбільш заможним чиновникам, запропонувавши їм передати частину задекларованого стану на потреби армії. Станом на сьогодні листи направлені 56 декларантам, серед яких найбільш багаті депутати різних фракцій і груп, міністри, мери міст, керівники обладміністрацій, прокурори і навіть судді", - йдеться в повідомленні.



За словами волонтерів, з цього числа одержувачів надіслали відповіді 11 осіб, а допомогу надали троє, перерахувавши кошти, передавши тепловізор і забезпечивши проект "Броня" 60 планшетами.

"Переважна більшість топ-чиновників не має бажання навіть формально відповідати на звернення, незважаючи на законодавство, яке зобов'язує їх це робити", - зазначили у фонді.



Восени 2016 року волонтери НГО Повернися живим після оприлюднення електронних декларацій українських політиків і чиновників надіслали листи-звернення тим з них, чиї статки "відверто вразило країну". Декларантам запропонували допомогти ВСУ частиною їх готівкових коштів, або ж надавши для продажу на відкритому аукціоні одну із цінних речей, які фігурують в оприлюднених деклараціях.