Події
10 січня 2017
Чоловік, який перебував на обліку у психдиспансері, підпалив будівлю суду у Кривому Розі
Затриманий чоловік пояснив, що таким чином привітав з Новим роком жителів району та працівників суду, адже 2017 рік - рік вогняного півня.
news-image

У Кривому Розі чоловік, який перебував на обліку у психдиспансері, підпалив будівлю суду. Про це повідомляє управління Національної поліції у Дніпропетровській області, передає «Є!», посилаючись на 112.ua.

"3 січня в Покровськму відділенні поліції звернулися співробітники районного суду з письмовою заявою про те, що невідомі особи підпалили архівне приміщення будівлі суду. На місце події відразу ж були направлені співробітники поліції, які оглянули місце злочину і виявили пластикову пляшку об'ємом 0,5 літрів, обмотану тканиною білого кольору і скотчем. В пляшці знаходилася рідина жовто-коричневого кольору", - йдеться в повідомленні.

Співробітники суду заявили, що у зв'язку з новорічними святами районний суд не працював, а камер відеоспостереження в будинку немає, на той час співробітників охорони теж не було.

Через деякий час правоохоронці встановили і затримали місцевого 45–річного жителя, який, як виявилося, перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері.

Він розповів, що в новорічну ніч він під'їхав на велосипеді до будівлі районного суду, заздалегідь приготувавши пляшку з горючою речовиною, яку підпалив і кинув у вікно, після чого відразу втік з місця події.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).

У поліції сказали, що затриманий чоловік не буде відповідати юридично, так як перебуває на обліку в психдиспансері. Його направили на примусове лікування.