У банківської системи Росії серйозні проблеми: аналітик
Населення РФ продовжує не довіряти національній валюті і при першій же можливості скуповувати іноземну.
news-image

Фінансовий аналітик Влад Паламар повідомляє, що банківська система Російської Федерації відчуває серйозні труднощі, викликані загальним погіршенням економічної ситуації в країні.

Інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

Паламар повідомляє: «Російські банки зазнають серйозних проблем з готівкою - кількість готівки впало до чотирирічного мінімуму. Причому тенденція падіння обсягів готівки спостерігається вже сьомий квартал поспіль - про це заявив Центральний банк РФ ».

Фінансовий аналітик наголошує, що великі проблеми у російських банків і з запасами іноземної валюти - в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року ці фірми скоротилися більш, ніж в 3 рази. Блогер пише, що населення РФ продовжує не довіряти національній валюті і при першій же можливості скуповувати іноземну.

Паламар відзначає, що сильно по банкахРФ вдарить банкрутство багатьох підприємств і фізичних осіб. За попередніми оцінками, збитки в банківській системі РФ через це складуть більше 15,5 мільярдів рублів - цю суму банкам доведеться або просто списати, або спробувати реструктуризувати, якщо це буде можливо.

Також варто нагадати, що в кінці 2016 року в банківській системі РФ був запущений «ефект доміно» - банки почали «лопатися» один за іншим, тому що підтримку Центральний банк РФ надає банківським установам лише з першої «десятки».

Читайте також: Настрої населення на окупованій частині Донбасу