Події
12 січня 2017
У поліції прокоментували інцидент у Лук'янівському СІЗО
Розпочато кримінальне провадження.
news-image

Як повідомили у київській поліції, щойно правоохоронці отримали повідомлення про конфлікт між працівниками установи та ув'язненими Лук'янівського СІЗО, на місце пригоди негайно виїхали екіпажі патрульної поліції та слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції, передає «Є!»

По прибуттю з'ясувалося, що один із ув'язнених отримав тілесні ушкодження. У результаті його під конвоєм доставили в лікарню, а після надання медичної допомоги - у слідчий ізолятор. При цьому частина ув'язнених відмовилася підніматися у камери, - йдеться в повідомленні поліції.

На допомогу правоохоронцям прибули додаткові сили, які оточили будівлю СІЗО для попередження будь-яких провокацій або конфліктів.

Згодом працівники ізолятора врегулювали ситуацію.  

Через інцидент у Лук'янівському СІЗО поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадськогоформування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.  

Читайте також: З'явилися подробиці нападу на охоронця Лук'янівського СІЗО
Читайте також: Бунт у Лук'янівському СІЗО - ЗМІ
Читайте також: Більшість воїнів АТО загинули не під час бою