Політика
12 січня 2017
Маккейн назвав «єдину можливу» стратегію у відносинах з Путіним
За словами сенатора, три президента США безрезультатно намагалися влаштувати "перезавантаження" відносин з Росією.
news-image

Сенатор-республіканець Джон Маккейн не вірить в чергове "перезавантаження" відносин Вашингтона і Кремля після інавгурації Дональда Трампа. Про це сенатор Джон Маккейн заявив в інтерв'ю дочці вбитого російського політика Бориса Нємцова Жанні, пише Deutsche Welle, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Я бачив трьох президентів - Буша, Клінтона і Обаму, - які вірили в те, що вони можуть побудувати нові взаємини з Володимиром Путіним, - заявив Маккейн.

Але єдиною можливою стратегією у відносинах з Путіним, за словами Маккейна, є "повернення до принципів Рональда Рейгана - мир через силу".

Єдине, що в змозі зрозуміти Володимир Путін, - це сила. Що ціна агресії може виявитися вище, ніж та, яку він готовий заплатити, - підкреслив сенатор, назвавши Путіна "вбивцею", "бандитом" і "продуктом КДБ".

Коментуючи прес-конференцію обраного президента США Дональда Трампа, Маккейн заявив, що він задоволений тим фактом, що Трамп визнав відповідальність Росії за хакерські атаки під час виборчої кампанії.

Немає ніяких сумнівів щодо участі Росії в кібератаках, - зазначив сенатор.

У той же час він визнав необхідність переговорів з Путіним, але "тільки з позиції сили".

Маккейн зазначив, що поки що "не знає", чи в змозі Трамп вести з Путіним саме такий діалог.

Нагадаємо, 11 січня Трамп заявив, що Росії потрібно дати шанс для поліпшення відносин з США.

Якщо Путіну подобається Дональд Трамп, я вважаю це активом, а не пасивом. Насправді, тому що у нас жахливі відносини з Росією. Росія може дійсно допомагати нам боротися з ІД, яка зараз є головною загрозою... Я не знаю, як у мене будуть складатися відносини з Путіним. Сподіваюся, що будуть. Але також є великий шанс, що цього не станеться, - зазначив Трамп.

 

Читайте також: Прощальний твіт Обами став найпопулярнішим за часи його президентства
Читайте також: Порошенко пояснив інцидент з одеським чиновником
Читайте також: У столиці стартував прийом заявок на здобуття Мистецької премії «Київ»