Політика
12 січня 2017
Вадим Рабинович скликає мітинг під Міністерством охорони здоров'я на захист лікарів
За словами політика, конфлікт між Інститутом серця і МОЗ може привести до втрати кваліфікованих медичних працівників.
news-image

16 січня біля будівлі Міністерства охорони здоров'я в Києві відбудеться мітинг на підтримку директора Інституту серця Бориса Тодурова. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі заявив організатор акції, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабинович, передає «Є!»

За словами політика, конфлікт між Інститутом серця і Міністерством охорони здоров'я може привести до втрати кваліфікованих українських медичних працівників.

Сьогодні офіційно легендарному кардіохірургові Тодурову і ще 15 провідним лікарям України, яких труїть МОЗ на чолі зі знаменитим волонтером Супрун, запропонували роботу за кордоном. А хто буде оперувати українців - волонтери? Тимчасові виконавці, яких розставляють на провідні пости в нашій країні, все більше нагадують загарбників, мета яких - максимально послабити захоплену територію і знищити якомога більше її жителів. Іншого пояснення цьому неподобству у мене немає. Якщо ми будемо мовчати далі - втратимо країну, - підкреслив парламентарій.

Вадим Рабинович закликав прихильників партії «За життя», а також всіх небайдужих громадян зібратися біля стін Міністерства охорони здоров'я в понеділок - «і висловити МОЗ своє ставлення до подій, підтримати народного кардіохірурга Тодурова та інших українських лікарів, які виступають проти тотального знищення української медицини».

Нагадаємо, конфлікт з Міністерством охорони здоров'я стався після того, як директор Інституту серця Борис Тодуров звинуватив главу МОЗ у тому, що відомство не закупило передбачених програмою боротьби із серцево-судинними захворюваннями витратних матеріалів на 364 мільйони гривень. За його словами, непрозорі закупівлі медикаментів і блокування роботи Інституту серця привело до смертей десятків тисяч українців. У МОЗ цю заяву назвали інформаційною війною проти реформ у відомстві.

Читайте також: Порошенко пояснив інцидент з одеським чиновником
Читайте також: У МЗС РФ заявили, що «зроблять все для відновлення трансляції російських телеканалів в Україні»
Читайте також: Маккейн назвав «єдину можливу» стратегію у відносинах з Путіним