Суспільство
12 січня 2017
Петро Порошенко вручив ключі від квартир родинам миколаївських ветеранів АТО ( фото. відео)
«Мій обов'язок - піклуватись про своїх воїнів».
news-image

Під час свого візиту до Миколаєва Петро Порошенко вручив ключі від квартир 15 родинам миколаївських ветеранів АТО, передає «Є!», посилаючись на Свідок.

Українські воїни одні з кращих воїнів, яких ми бачили у житті, - так відгукувались про миколаївських морпіхів  американські сенатори, які приїхали разом з Петром Порошенком ознайомитись із ситуацією на фронті на передову під Широкіно напередодні Нового року. Почути це з їхніх вуст, було неочікувано, - зазначив український Президент.

П.П.: В цих умовах, а температура була -22, вночі, за півтора кілометра від ворога, вони так співали український гімн, вони так люблять Батьківщину, в них так горять очі, вони так пишаються званням українського морпіха, українського військовослужбовця і українського громадянина. Я дуже дякую їм, я дуже дякую ветеранам АТО, які разом з намми сьогодні тут.

Особливо відзначив Президент, роботу з військовослужбовцями, яку проводить на Миколаївщині губернатор Олексій Савченко.

П.П.: Коли в жовтні я підписував указ про призначення головою обласної державної адміністрації, я сказав, що одним з перших пріоритетів має бути робота з ветеранами антитерористичної операції. Він особисто знає це на власному досвіді. Тоді він мені пообіцяв, що зробить все можливе, щоб розчистити чергу для ветеранів АТО. Ми розчистили чесно і прозоро.

Нещодавно декілька днів тому, мною підписаний закон, який дає право ветеранам АТО отримувати пенсію, - відзначив Президент. І в майбутньому гарант пообіцяв незважаючи на обмеженість бюджетних ресурсів забеспечити гідне життя кращим громадянам України, якими є українські воїни.

П.П.: Для мене особисто велика честь висловити слова щирої вдячності і визнання ветеранам АТО. І це обов'язок держави і мій обов'язок, як Президента і верховного головнокомандувача піклуватись про своїх воїнів. Воїнів які ризикуючи життям захистили і продовжують захищати зараз в ці хвилини мир, спокій, мирну працю.