Світ
13 січня 2017
Угорський суд засудив репортерку телеканалу, яка поставила підніжку мігранту
Жінка заявила, що стала жертвою "кампанії ненависті".
news-image

Репортерка угорського телеканалу N1 Петра Ласло, яка скандально прославилася в прямому ефірі підніжкою біженцю з дитиною на руках, засуджена до трьох років умовного ув'язнення. Про вердикт, який виніс суд міста Сегед, повідомила сьогодні телемовна компанія ВВС, передає «Є!»

Інцидент стався у вересні 2015 року неподалік від пункту прийому біженців в угорському місті Реске і викликав величезний суспільний резонанс.

Ласло, що знімала репортаж, поставила підніжку сирійському мігрантові з дитиною на руках, який намагався втекти від переслідування поліцейських. На відео чітко видно як сам жест журналістки, так і падіння чоловіка. Незабаром після цього Ласло була звільнена з роботи, а прокуратура відкрила на неї справу за звинуваченням в хуліганстві.

Під час оголошення вердикту судді підкреслили, що дії телерепортера стали "порушенням загальноприйнятих норм". Аргумент адвокатів з приводу спроби Ласло захиститися від  натовпу з декількох сотень осіб був відхилений.

Сама підсудна, не стримавши сліз, заявила, що після того, що сталося, неодноразово отримувала погрози на свою адресу, ставши жертвою "кампанії ненависті".

Читайте також: У Білорусі правоохоронці стали на захист бойовика «ЛНР», який вбивав українців
Читайте також: У Білому домі назвали мету візиту Байдена до Києва перед інавгурацією Трампа
Читайте також: Курс валют на 13 січня