Світ
14 січня 2017
Відбитки пальців замінять гроші
Повноцінний запуск системи планується приурочити до Олімпійських та Паралімпійських ігор, які пройдуть влітку 2020 року в Токіо.
news-image

Уряд Японії має намір до 2020 року впровадити нову систему розрахунку.

Інформує «Є!», з посиланням на vokrugsveta.ua.

Суть нововведення полягає в тому, що туристам в Країні висхідного сонця запропонують пройти реєстрацію власних відбитків пальців, а потім отримані дані об'єднають з банківською картою. Таку процедуру можна буде пройти прямо в аеропорту.

Програму успішно протестували влітку 2016 року. 300 сканерів були розміщені в торгових точках і точках обслуговування в різних провінціях країни. Метою створення цієї системи стало бажання спростити життя туристам і знизити рівень злочинності. Тепер мандрівникам не доведеться возити з собою готівку і кредитку, переживаючи за їх збереження. Також відбитки пальців допоможуть ідентифікувати особу для оформлення документів. Для заселення в готель паспорт людині все ж знадобиться.

Також важлива відкривається можливість вивчати пересування і поведінку туристів, що зіграє на руку туристичній галузі і дозволить поліпшити якість послуг, що надаються.

Подальше впровадження експерименту почнеться навесні цього року. Повноцінний запуск системи планується приурочити до Олімпійських та Паралімпійських ігор, які пройдуть влітку 2020 року в Токіо.

Однак деякі незалежні експерти в сфері національної безпеки висловили сумніви, що даний крок допоможе знизити поріг злочинності в країні. Виявляється, якщо сканери будуть зчитувати лише капілярний малюнок на пальцях, то підробити його легко. Тому потрібні більш точні і досконалі термінали, які зможуть враховувати рельєф шкіри і температуру. Але їх вартість висока.