Події
15 січня 2017
Росія хоче звільнити екс-беркутівців і підсудних по «справі 2 травня» в рамках мінських переговорів - ЗМІ
Деякі з фігурантів у "справі 2 травня" в Одесі вже звільнені/
news-image

Москва в рамках мінського переговорного процесу і через ватажків "ДНР" та "ЛНР" намагається домогтися звільнення екс-беркутівців, яких в Україні судять за розстріл учасників Революції гідності, а також фігурантів "справи 2 травня" в Одесі. Про це в своїй статті для ZN.UA пише Валентина Самар, передає «Є!».

За даними автора статті, такі обставини в Україні замовчувалися.

Зауважимо, що перешкодити противнику перемогти в інформаційній війні може в першу чергу відмова грати за його правилами. Наприклад, замовчувати за кулуарними домовленостями суспільно значимі обставини. Скажімо, що російська сторона (в особі ватажків окремих районів Донецької та Луганської областей) вимагає звільнення ніяким боком непричетних до мінському процесу підсудних за розстріл учасників Майдану на Інститутській беркутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка і Сергія Тамтуру, - зазначила вона.

Автор повідомила, що в списках на обмін полоненими присутні фігуранти справи про трагічні події 2 травня 2014 року в Одесі. За її даними, деякі з них вже звільнені.

Колишніх співробітників київського спецпідрозділу "Беркут" звинувачують у вбивстві 48 осіб на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року. Всі троє перебувають під вартою в Лук'янівському СІЗО.

Серед фігурантів справи про зіткнення в Одесі, які сталося 2 травня 2014 року, Владісав Романюк, Сергій Корчинський, Степан Герасимчук, лідер громадської організації "Православне козацтво" Анатолій Коломійцев, Олександр Луценко, росіяни Євген Мефедов і Максим Сакауов