Світ
17 січня 2017
Кремль звинуватив США у нав'язувані нової гонки озброєнь
У Росії побоялись військ НАТО в Європі.
news-image

У російському МЗС вважають, що розгортання Вашингтоном озброєння в Європі несе "потужний руйнівний потенціал для всієї архітектури європейської безпеки".

МЗС РФ звинуватило США в нав'язуванні конфронтаційної моделі відносин часів "холодної війни", повідомляє «Є!» із посиланням на ТСН.

Про це йдеться в заяві офіційного представника відомства Марії Захарової щодо передислокації американських військ у Європі.

Фактично у Вашингтоні ініціюють нову гонку озброєнь, намагаються нав'язати нам конфронтаційну модель відносин, схожу з тією, яка була в часи "холодної війни, – вважає Захарова.

За словами Захарової, розгортання Вашингтоном озброєння в Європі несе "потужний руйнівний потенціал для всієї архітектури європейської безпеки".

Як уже повідомлялося, до Польщі вже прибула майже тисяча американських військовослужбовців бригади США, яка дислокуватиметься у країні на ротаційній основі. Про це заявив речник польського уряду Рафал Бохенек. Слідом за ними надійшла і військова техніка - перша партія танків із США, в рамках програми зі зміцнення східного флангу НАТО.