Події
17 січня 2017
На Київщині медики заробляли чималі гроші за «продаж» інвалідності
Посадовці вимагали хабар у розмірі 1,2 тис. дол за присвоєння 2-ї групи інвалідності.
news-image

У м. Ірпінь посадовці медико-соціальної експертної комісії вимагали та одержали хабар у розмірі 1,2 тисячі доларів США за присвоєння 2-ї групи інвалідності місцевій жительці, передає «Є!» із посиланням на поліцію Київщини.

Поліцейські встановили, що голова Ірпінської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії Київського обласного бюро медико-соціальної експертизи ініціативно запропонував хворій жінці сплатити дану суму для подальшого присвоєння інвалідності. Під час проведення слідчих дій інформація підтвердилась і було здійснено контрольну передачу грошей в сумі 5 тисяч гривень. Вчора, 16 січня, посадовим особам комісії було передано ще 30 тисяч гривень, - йдеться в повідомленні відомства.

Співробітники Ірпінської поліції та прокуратури затримали злочинну групу медиків у службовому кабінеті, під час одержання неправомірної вигоди.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманим та обрання запобіжного заходу.

За даним фактом слідчими Ірпінського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція даної статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: У Кропивницькому суддя вимагав 3 тис. доларів за винесення необхідного судового рішення
Читайте також: Бойовик повернувся в Україну та поскаржився, що жодного разу йому не виплатили зарплату в «ДНР»
Читайте також: У Києві квартирний злодій потрапив до рук поліцейських відразу після скоєння крадіжки