Події
17 січня 2017
В Одесі працівниця банку вільно користувалась коштами з банківських карток клієнтів
Процес зняття грошових коштів з чужих карток контролювався шахрайкою за допомогою SMS-повідомлень, які вона отримувала на власні мобільні телефони.
news-image

Правоохоронці Одещини викрили жінку, яка протягом року незаконно заволодівала грошима клієнтів одного з відділень банку, де вона працювала, передає «Є!» із посиланням на поліцію Одеської області.

Встановлено, що зловмисниця отримувала конверти з кредитними картками та ПІН-кодами клієнтів та, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, переводила чужі грошові кошти у готівку. Отримані незаконним шляхом гроші вона використовувала на власні потреби, в основному розраховуючись за придбані товари та отримані послуги, - повідомили у поліції.

З метою контролю за станом рахунків клієнтів банку та приховування слідів кримінального правопорушення, вона вводила у спеціальній банківській програмі неправдиву інформацію про контактні телефони для SMS-інформування. Замість телефонів власників карток вона вказувала номери, якими сама користувалась.

Коли ж клієнт банку звертався до відділення для отримання картки, правопорушниця вирівнювала баланс картки за допомогою грошей, знятих аналогічним шахрайським шляхом з карток інших клієнтів.

Досудове розслідування за даним фактом завершене.

Жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Всі зібрані матеріали з обвинувальним актом направлені до суду.

Читайте також: На Київщині медики заробляли чималі гроші за «продаж» інвалідності
Читайте також: У Києві квартирний злодій потрапив до рук поліцейських відразу після скоєння крадіжки
Читайте також: У Кропивницькому суддя вимагав 3 тис. доларів за винесення необхідного судового рішення