Суспільство
18 січня 2017
На Одещині під час отримання хабаря спіймали голову сільради
Голова сільради запропонував приватному підприємцю підписати договір оренди нежитлового приміщення для відкриття магазину.
news-image

17 січня, поліція викрила 59-річного главу однієї з сільрад Одеської області, який вимагав 300 доларів за підписання договору оренди нежитлового приміщення.
Про це інформує «Є!» з посиланням на Департамент комунікації Національної поліції.

"Голова сільради запропонував приватному підприємцю підписати договір оренди нежитлового приміщення для відкриття магазину. В обмін вимагав від підприємця хабар. Чоловік був змушений погодитися на такі умови, після чого звернувся до співробітників поліції.
Оперативники Управління захисту економіки в Одеській області спільно зі слідчими одеської поліції затримали зловмисника під час одержання ним неправомірної вигоди в розмірі 300 доларів США ", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Хабарнику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Головним люстратором України призначили 23-річну дівчину
Читайте також: Хто «замовив» вбивство голови сільради на Одещині (відео)