Політика
18 січня 2017
Підтримка Клінтон на виборах президента США - це колосальна помилка нашого МЗС - Вадим Рабінович
Нардеп вважає, що у чинної української влади нелегко складуться відносини з Трампом.
news-image

Понад три десятки українських парламентаріїв вилетіли в США на інавгурацію новообраного президента Дональда Трампа замість того, щоб вирішувати наявні в Україні проблеми. Про це в кулуарах Верховної Ради заявив журналістам народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини й лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»

Новообраний президент США Дональд Трамп, мабуть, найбільш проукраїнський президент для нашої Верховної Ради. Інакше чим пояснити, що понад 30 народних депутатів полетіли на його інавгурацію? Депутати полетіли, а країна почекає, країна і далі буде платити тарифи й податки з пенсій, виживати з дорогими ліками та без стипендій, без лісу, без грошей на науку, освіту й охорону здоров'я, - резюмував він.

При цьому Вадим Рабінович нагадав, що під час передвиборних перегонів в США представники українського політикуму підтримували опонента Трампа Гілларі Клінтон.

Ні в якому разі не можна було ставити на одного кандидата на виборах в США, як це робили наші політики, підтримуючи Клінтон і обливаючи брудом Трампа. Знову ж таки, це колосальна помилка нашого МЗС і дипломатів, що там працюють, - упевнений депутат.

Він нагадав, що Трамп сьогодні - президент країни, яка «багато в чому вирішує ситуацію в Україні».

Я не думаю, що у чинної української влади легко складуться відносини з Трампом за цілою низкою об'єктивних причин, і ми їх знаємо, про це багато пишуть, - заявив Вадим Рабінович.

У той же час лідер партії «За життя» вважає, що друзів у США в України теж достатньо.

Ми не такі великі й сильні, щоб дозволити собі сваритися з Америкою, треба вести розумну, якщо хочете, трохи хитру зовнішню політику. Але зараз така ситуація, і її доведеться розсьорбувати. Я думаю, що в Америці досить політичних сил, які зацікавлені в дружбі з Україною. Тому Трампа, так чи інакше, але підштовхнуть до якихось дій, - зауважив Вадим Рабінович.

Нагадаємо, інавгурація 45-го президента США Дональда Трампа відбудеться у Вашингтоні в п'ятницю, 20 січня. Відомо, що 26 представників Конгресу США від демократичної партії збираються бойкотувати церемонію.

Читайте також: Трамп вимагає повернути квитки всіх тих, хто вирішив бойкотувати його інавгурацію
Читайте також: Джордж Буш госпіталізований
Читайте також: Новий президент Молдови попросив у Путіна вудку