Суспільство
24 грудня 2014
Депутати хочуть розробити рекомендації у боротьбі з інформаційною війною
Зустріч для напрацювання рекомендацій відбудеться 15-16 січня 2015 року
news-image

Члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики спільно з представниками Нацради з питань телебачення та радіомовлення розроблять рекомендації для телеканалів щодо висвітлення подій під час інформаційної агресії.

Таке рішення нардепи ухвалили на засіданні Комітету, пише "Єдність" з посиланням на "Укрінформ".

"Ми дійсно маємо інформаційну агресію, але не можемо це прописати в законодавстві, бо Україна не визнає цю війну війною. Тому правове поле надзвичайно розмите. Нацрада ухвалює рішення, які в багатьох викликають питання щодо того, наскільки вони узгоджуються із правовим полем, це є небезпека і для інших телеканалів, оскільки це не перше попередження подібного типу", - сказала Сюмар під час розгляду питання про рішення Нацради з телебачення щодо винесення попередження "Еспресо TV" за ретрансляцію звернення Путіна до Федеральних зборів з російського телеканалу Russia Today.

Сюмар також повідомила, що зустріч членів Комітету та представників Нацради з питань телебачення та радіомовлення для напрацювання рекомендацій відбудеться 15-16 січня.

Вна зазначила, що депутатам необхідно "вийти на рекомендації телеканалам - що є припустимим з точки зору національної безпеки, а що - ні".