Світ
19 січня 2017
Опитування: Обама залишить свою посаду з найвищим рейтингом схвалення з 2009 року
Чверть американців заявили, що Обама є одним з найвеличніших президентів США.
news-image

Президент США Барак Обама залишає свій пост з найвищою оцінкою схвалення з 2009 року. Такі результати показало опитування телеканалу CNN і ORC international, передає «Є!».

Рейтинг схвалення Обами серед опитаних склав 60%. Кращі показники мають лише у президента Білла Клінтона (66%) в січні 2001 року і Рональда Рейгана (64%) в січні 1989 року.

65% респондентів відзначили, що президентство Обами було успішним, а 49% назвали причиною його успіху особисті заслуги, а не зовнішні чинники.

25% американців заявили, що Обама є одним з найбільших президентів країни (11% назвали таким Рейгана, 10% Клінтон). Ще 23% назвали його поганим президентом.

При цьому 54% демократів вважають Обаму одним з найбільших президентів, а 54% республіканців називають його поганим президентом.

Президентські повноваження Обами, який займає цей пост з 2008 року, закінчуються 20 січня - в цей день відбудеться інавгурація республіканця Дональда Трампа.

Раніше опубліковані результати дані інституту громадської думки Gallup показали, що Обама йде зі своєї посади з рейтингом в 58%.

Згідно з опитуванням, проведеним дослідницьким центром NORC і агентством Associated Press, 32% американців вважають, що Обама виконав передвиборні обіцянки. У 57% американців склалося сприятливе враження про нього, а 52% опитаних назвали його хорошим президентом.