Політика
19 січня 2017
Китай пропонує заборонити ядерну зброю в усьому світі
Китайський предидент Сі Цзиньпін наголосив на необхідності знищення ядерної зброї, а також виступив за те, щоб великі держави поважали інтереси менших держав.
news-image

Президент Китаю Сі Цзиньпін виступив за всесвітню заборону ядерної зброї, передає «Є!», посилаючись на dw.com.

"Ядерну зброю має бути повністю заборонено, а з часом знищено, щоби уможливити без'ядерний світ", - заявив він у середу, 18 січня, в ході візиту до Женеви. "Великі держави повинні поважати ключові інтереси всіх інших", - заявив лідер Китайської народної республіки (КНР), яка належить до ядерних держав з 1964 року.

Сі Цзиньпін запевнив, що КНР прагне розбудовувати "партнерство заради миру, зростання і реформ" з країнами Європи та іншими світовими гравцями. 

"Ми будуватимемо нову модель у відносинах з США, всеосяжне стратегічне партнерство з Росією", - сказав він, виступаючи у женевському відділенні ООН.

Сі Цзиньпін відвідав Женеву у рамках офіційного візиту, в ході якого він зустрівся з новим генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем. Напередодні президент Китаю також вперше відвідав міжнародний економічний форум в Давосі. Як повідомляє агентство AFP, дипломатичні дії Сі Цзиньпіна можна трактувати як спробу підвищити роль Китаю в світі на тлі невизначеності з подальшою міжнародною політикою США.