Скрипка і Шевчук хочуть зупинити холодну війну в шоубізнесі
Російські та українські рокери напередодні Різдвяних свят вирішили об'єднатися заради миру.
news-image

Український музикант Олег Скрипка і росіянин Юрій Шевчук запропонували колегам записувати взаємні добрі новорічні привітання, пише "Є"(єдність.інфо) із посиланням на Подробности.

Список зірок, що примкнули до антивоєнного флешмобу, який отримав назву "Поздоровлення звідти-сюди" зростає з кожною годиною.

Так, свою участь вже підтвердили руппа "Барто", співачка Джамала, гурт "Аркадій Коц", Юлія Теунікова і Петро Акімов, Юлія Тузова, Уфимская група PR, Гуша Катушкін, Марія Чайковська і одеська група "Цирк",  Світлана Сурганова і Оркестр.

"Ми вважаємо, що музика - територія, вільна від ненависті. Вона повинна єднати, а не роз'єднувати. Тим більше що у витоків року - антивоєнний рух. Музика і пацифізм довгі роки йшли пліч-о-пліч. Цю традицію варто зберігати і підтримувати", - йдеться на сторінці акції в Фейсбук.

За словами організаторів, необхідність цього флешмобу виникла після того, як багато музикантів своїми висловлюваннями стали безпосередніми учасниками так званої "холодної війни" між артистами України та Росії.

"У зв'язку з недавніми подіями в Україні в обох країнах стався вибух взаємної агресії і ненависті. Ні для кого не секрет, що скасовано концерти і гастролі у десятків груп з обох сторін. Багато музикантів виступили з політичними заявами. Одні на боці України, інші на боці Росії. Почалося щось на зразок холодної війни в шоу-бізнесі. Беруть участь в ній не тільки артисти, але й мільйони їх слухачів ", - пояснюють організатори.