Політика
20 січня 2017
Янукович бойкотує уже 1,5 місяці
Наявних у екс-президента України Віктора Януковича матеріалів з доказом провини представників влади в загибелі людей під час акцій протесту на Майдані слідству або суду надано не було.
news-image

Віктор Янукович обіцяв надати слідству докази провини представників влади в загибелі людей на Майдані.

Інформує «Є!», з посиланням на rbc.ua.

За останні півтора місяці ніяких нібито наявних у екс-президента України Віктора Януковича матеріалів з доказом провини представників влади в загибелі людей під час акцій протесту на Майдані слідству або суду надано не було.

Про це заявив начальник департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі "112 Україна".

При цьому він зазначив, що у Януковича є адвокати, які могли б зробити це в будь-який час.

"Якщо Янукович, як підозрюваний, хоче, щоб ці докази були надані, він повинен взяти участь в судовому засіданні, він побачить всі ці докази і матиме можливість як захищатися, так і надавати свої докази", - зазначив представник ГПУ.

 Горбатюк також повідомив, що не проблема долучити до матеріалів справи наявні у Януковича докази

"Ніяких проблем для того, щоб їх залучити, з урахуванням того, що є захисники, які допущені до розслідуваної слідчими Генеральної прокуратури до справи, немає. Як відомо, ще у час допиту в кінці листопада колишній президент Янукович показував три томи матеріалів. Говорив, що є ще четвертий том, який він відразу ж повинен був передати слідству ", - прокоментував він.

 Нагадаємо, 20 січня 2017 року, в Печерському районному суді Києва відбудеться розгляд клопотання слідчого військової прокуратури про надання дозволу на проведення стосовно колишнього президента Віктора Януковича процедури спеціального (заочного) досудового розслідування у справі про державну зраду.

Читайте також: Янукович просить Путіна ввести війська до України, - ЗМІ