Події
20 січня 2017
Керівник Львівської митниці займався поборами з підлеглих
Працівники повинні були сплачувати «данину» аби посадовець посприяв у залишенні їх на посадах під час реформування.
news-image

Як повідомили у ГУНП, правоохоронці задокументували корупційну діяльність керівництва Львівської митниці ДФС України, передає «Є!»

Було встановлено, що один із її керівників організував схему поборів. Зокрема, підлеглі працівники повинні були сплачувати «данину» аби він посприяв у залишенні їх на посадах під час реформування митниці.

Щоб убезпечити себе від покарання та уникнути відповідальності, посадовець долучив до корупційної схеми старшого інспектора відділу контрабанди цієї ж митниці у якості посередника.

Оперативники УЗЕ у Львівській області та слідчі військової прокуратури задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Хабарник був затриманий у службовому кабінеті. Він одержав від працівника відділу цього підрозділу 34 тисячі гривень та 4 тисячі доларів США.

У посередника також вилучили 1,6 тисяч доларів США. Окрім того, у нього дома знайшли ще 10 тисяч доларів США, які він повинен був передати посадовцю.

На даний час встановлюються інші посадові осіби, які можуть бути причетні до даної корупційної схеми.

Один із керівників Львівської митниці ДФС України затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

Читайте також: На Донеччині затримали «депутата» «ДНР»
Читайте також: Трамп сьогодні складе президентську присягу
Читайте також: Курс валют на 20 січня