Київ
20 січня 2017
На Полярному колі заборонили гей-парад
Це вже 65-й суб'єкт РФ, який заборонив подібні заходи.
news-image

Влада розташованого на Полярному колі Салехарда (Росія) заборонила проводити там гей-парад. Про це «Інтерфаксу» повідомили в міській адміністрації, передає «Є!»

Надходило повідомлення про проведення 29 і 31 січня мітингів, 30 січня - ходи. Розраховано це було на 300 осіб. Заявнику спрямована відмова, - розповів співрозмовник агентства, зазначивши, що причиною такого рішення став закон про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку.

Відзначається, що ЛГБТ-активісти вперше звернулися в адміністрацію Салехарда з проханням провести публічні заходи.

Лідер московської ЛГБТ-спільноти Микола Алексєєв на своїй сторінці у «ВКонтакте» написав, що заборони оскаржені в Салехардского міському суді Ямало-Ненецького автономного округу.

Справа при необхідності буде доведена до Європейського суду з прав людини. Це вже 65-й суб'єкт РФ, який заборонив подібні заходи, - зауважив він.

У листопаді російська влада заборонила ЛГБТ-активістам проведення публічних заходів в Новосибірську, в жовтні - в Єкатеринбурзі і Челябінську, Нижньому Новгороді, Саранську і Пензі. У вересні відмовилися погодити проведення гей-парадів в Тюмені, Калузі, Тулі, Твері, Санкт-Петербурзі, Володимирі і Ярославлі.

Читайте також: Керівник Львівської митниці займався поборами з підлеглих
Читайте також: На Донеччині затримали «депутата» «ДНР»
Читайте також: Роберт Де Ніро та Алек Болдуін очолили мітинг проти Трампа в Нью-Йорку