Київ
20 січня 2017
В Києві обірвався ліфт з пасажирами
Наразі роботу ліфта відновили.
news-image

У будинку на вулиці Наумова, 23 В на 6 поверсі обірвався ліфт, у якому перебували жінка з дитиною.

Про це у facebook повідомила постраждала Анастасія Чоп, передає «Є!», посилаючись на УП.

"Сьогодні близько 8:20 обірвався трос у ліфтовій кабіні за адресою Наумова, 23 В, спрацювало аварійне гальмування, летіли з 6 поверху, зупинились між 2 і 1-м! У кабіні були я і 3-річний син. Досі трусить", - написала жінка.

Вона додала, що ліфт старий, у кабіні і на першому поверсі при вході в ліфт кнопка виклику аварійної служби не працює, номерів для виклику служби порятунку немає.

"Просиділа там близького години. Дякувати Богу, мама знайшла номер диспетчерської служби Святошинського району і додзвонилась", - відзначила Чоп.

За її словами, бригада приїхала через 40 хв після дзвінка.

Нині жінка хоче домогтися повної заміни ліфта або хоч капітального ремонту.

 

"Була така подія. Але трос не обірвався, ліфт не летів з шаленою швидкість, можливо, він спускався з прискоренням, чи його трусило, але троси не рвалися, вони цілі. Вони якось частково вискочили з гальмівних клинів. Це могло статися, якщо хтось перед тим стрибав у ліфті", - розповіла прес-секретар заступника голови КМДА Петра Пантелеєва Юлія Грамотна.

 

Вона додала, що наразі роботу ліфта відновили. 

"Зараз ліфт працює, його запустили в роботу, приїхала обслуговуюча організація, відремонтували ліфт. Він працює", - сказала Грамотна.

Вона відзначила, що згаданий ліфт відпрацював свій експлуатаційний термін.

"На жаль, це проблема для Києва системна. Сьогодні у столиці експлуатується 22 тисячі 134 ліфти, з них близько 10 тисяч відпрацювали свій експлуатаційний вік – 25 років. Ми не можемо їх одночасно всіх замінити, або всі вимкнути. Але їх щороку ремонтують, їх постійно перевіряє Держгірпромнагляд. Минулого року відремонтували і модернізували більше 270 ліфтів. Цього року адресна програма ремонту ліфтів ще тільки формується", - підсумувала Грамотна.