Світ
21 січня 2017
Трамп отримав «ядерну валізку», позбувся смартфона Samsung і підписав перші укази
В знак початку нового президентства.
news-image

У п'ятницю, 20 січня, 45-й президент США Дональд Трамп після своєї інавгурації підписав перші укази на посаді глави держави. Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційного представника Білого дому Шона Спайсера, передає «Є!».

Першим став указ про призначення міністром оборони США відставного генерала Корпусу морської піхоти Джеймса Меттіса. Потім Трамп підписав список кандидатів на посади в своїй адміністрації, які повинен схвалити Сенат. Папери тут же були передані в верхню палата Конгресу. Туди ж було направлено пропозицію президента про заснування Національного дня патріотизму.

Так Дональд Трамп приступив до роботи президента. До речі, Секретна служба США, що забезпечує безпеку глави держави і членів його сім'ї, привласнила Трампу псевдонім Mogul (магнат). Про це повідомляє сайт Share America, який створений Державним департаментом США.

Зазвичай все псевдоніми, які присвоює Секретна служба, починаються з однієї і тієї ж букви. Трампу присвоєно псевдонім Mogul, першої леді Меланії Трамп - Muse (муза), а старшій доньці президента Іванці - Marvel (чудо), стверджується в статті.

У п'ятницю Дональд Трамп отримав в своє розпорядження «ядерний чемоданчик» або, як його називають в Америці, «ядерний футбольний м'яч». З цього моменту він буде постійно перебувати в безпосередній близькості від президента.

Разом з «ядерним валізкою» Дональд Трамп отримав від попереднього президента офіційний акаунт у Twitter- @POTUS (President of the US). Меланії Трамп, в свою чергу, дістанеться аккаунт першої леді - @FLOTUS (First lady of the US).

Барак Обама за час існування президентського аккаунта привернув до нього 13,7 мільйона фоловерів. Але тепер все старі записи Обами в @POTUS видалені, включаючи ту, що він залишив 20 січня. Таким чином, Трамп буде вести акаунт як би з чистого аркуша в знак початку нового президентства.