Світ
21 січня 2017
Трамп анонсує «дружбу з колишніми ворогами» і вихід США з ТТП
Нова адміністрація президента США також планує перегляд членства в НАФТА.
news-image

При новій адміністрації президента Дональда Трампа США планують налагоджувати відносини зі "старими ворогами", вихід з міжнародної торгово-економічний організації транстихоокеанський партнерства (ТТП) і перегляд членства в Північноамериканську зону вільної торгівлі (НАФТА). Про це повідомляється в офіційній програмі нової адміністрації на сайті Білого дому, передає «Є!», посилаючись на news.liga.net.

Світ повинен знати, що ми не їдемо за кордон в пошуках ворогів, що ми завжди раді, коли старі вороги стають друзями, а старі друзі стають союзниками. Світ буде більш мирним і процвітаючим з сильнішою і більш шанованою Америкою, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, вихід з НАФТА відбудеться в тому випадку, якщо інші партнери відмовляться від перегляду угоди і не нададуть "американським робітникам чесні угоди".

У повідомленні нова адміністрація Білого дому також анонсує активну боротьбу з Ісламським державою та іншими терористичними угрупованнями.

Зовнішня політика США буде орієнтована на "американські інтереси і американську національну безпеку".

Боротьба за справедливі, але жорсткі торгові угоди може привести робочі місця до берегів Америки, підвищення заробітної плати і підтримку виробництва США, - підкреслюється в повідомленні нової адміністрації.

Відразу після інавгурації Трамп підписав ряд розпоряджень, в тому числі про призначення Джеймса Маттіса главою Пентагону.

20 січня віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель заявив, що ФРН доведеться переорієнтувати свою економічну стратегію на Азію, якщо нова адміністрація Білого дому продовжить торговельну війну з Китаєм