Події
23 січня 2017
Екс-невістка пограбувала свекруху: жінку вбили та замаскували злочин пожежею
Трагедія сталася на Харківщині.
news-image

Оперативники Харківщини розкрили жорстоке убивство, яке намагались замаскувати пожежею , передає «Є!»

Оглядаючи місце події, що у провулку Андріївський в Харкові, поліцейські зрозуміли — мають справу не із звичайною пожежею.

Невдовзі оперативникам вдалося вийти на слід двох підозрюваних і з'ясувати обставини вбивства 66-річної харків'янки.

Як виявилось, 38-річний, неодноразово судимий мешканець Харківського району, його 37-річна співмешканка, уродженка Кіровограду, були знайомі із жертвою.

Молода жінка була пенсіонерці як рідна, бо жила з її сином. А коли чотири роки тому син помер, "невістка" продовжувала спілкуватися з "мамою", навіть познайомила її зі своїм новим горе-співмешканцем. Вони добре знали, що пенсіонерка підробляє на заводі. Тому припустили — має гроші, - розповіли у поліції.

Ввечері, 14 січня, коли жінка була на роботі, злочинна парочка навідалась в гості. Постукали у двері і переконавшись, що вдома нікого немає, взялися за злочинну справу.

Чоловік наказав співмешканці стояти насторожі та спостерігати, чи бува не вернеться господиня, а сам перескочив через паркан та, виламавши вікно, заліз у будинок.  

Приблизно через півгодини на горизонті з'явилася власниця оселі. Жінка "на вахті" повідомила про це своєму поплічнику. Той відповів, що гроші та інші цінності ще не знайшов, тому наказав і далі стояти на чатах.

Коли пенсіонерка зайшла до будинку, зловмисник зв’язав їй руки та ноги рушниками, липкою стрічкою і почав вимагати вказати, де знаходяться гроші й інші цінні речі. Перелякана жінка все розказала, проте від перенесених тортур невдовзі померла, - повідомили у відомстві.

Як показав розтин, причиною смерті стала закрита тупа травма шиї.

У померлої забрали 600 доларів США, 3500 грн., золоті вироби вагою близько 40 гр., металеві статуетки, декоративний годинник, декілька флаконів туалетної води, клавіатуру та мишку від комп’ютера.

Увесь крам розбійник запхав до спортивної сумки, вийшов на подвір'я, де його чекала напарниця, та сів із нею у маршрутку. Проїхавши кілька зупинок, чоловік вийшов та попрямував на автозаправну станцію. Там придбав п'ять літрів бензину та на таксі повернувся до щойно пограбованого будинку. Переконавшись, що пенсіонерка не подає ознак життя, включив газові конфорки на плиті, розлив по оселі бензин, та, вийшовши на вулицю, — підпалив його.

Дорогою впіймав таксі і поїхав до свого друга, у якого сховав награбоване.  

Днями оперативники карного розшуку затримали злочинну пару. Під час проведених обшуків вилучено речові докази. Зловмисники зізналися у скоєному злочині.

У рамках розпочатих кримінальних проваджень за фактами умисного вбивства та розбою за п.6 ч.2 ст. 115, ч.4 ст. 187 Кримінального кодексу України обом повідомили про підозру.

Холодногірський суд обрав їм запобіжний захід у вигляді арешту. За свої діяння можуть отримати до п'ятнадцяти років позбавленням волі з конфіскацією майна або довічне ув'язнення.

Читайте також: У Києві чоловік зайшов до лікарні погрітися та поцупив телевізор
Читайте також: Київські поліцейські запропонували Кличко віджатися від підлоги (відео)
Читайте також: У РФ порушили кримінальну справу проти п'яти росіян, пов'язаних з «Правим сектором»