Світ
23 січня 2017
На посаду доглядача північного сяйва в готель у Лапландії надійшло 1500 заявок
Оголошення готелю з Лапландії зацікавило людей з усього світу.
news-image

Посеред лісу, у 27 кілометрах від фінського міста Рованіємі розташований сніговий готель. Минулої осені керівництво готелю відкрило вакансію доглядача північного сяйва. Закордонні ЗМІ підхопили цю новину і розтиражували її на весь світ, передає «Є!» із посиланням на YLE.

В результаті прийшло понад півтори тисячі заявок на місце, найбільша частина - з-за меж Фінляндії. Люди, однак, уявляли собі цю посаду в надмірно райдужному світлі.

Люди шукали екзотику, а не серйозну роботу, і це було зрозуміло із заяв, - розповідає виконавчий директор Arctic Snow Hotel Віллі Хаавікко.

В результаті роботу отримав молодий уродженець Рованіємі Матті Каяні. Посада доглядача північного сяйва містить набагато більше, ніж просто спостереження за небом.

Зрозуміло, і це доводиться робити. Однак більша частина робіт проходить у дворі. Одночасно з вуличної роботою потрібно дивитися на небо. Тоді можна вчасно помітити сяйво і розбудити клієнтів. Це цікавий процес. Туристи хропуть в спальниках, а ти будиш їх і кажеш, щоб вони вийшли на вулицю помилуватися на північне сяйво, - з посмішкою розповідає Каяні.

Доглядач північного сяйва також виступає в ролі гіда, ремонтника і прибиральника. Крім північного сяйва, туристів приваблюють в північному готелі сауни, побудовані цілком зі снігу.

Ці сауни також повинен топити доглядач.


Читайте також: Канадський водій дивом зумів уникнути зіткнення з лосями, проїхавши між ними (відео)