Суспільство
23 січня 2017
На Хмельниччині 22-річна жінка залишила новонароджену дитину помирати на морозі
Горе-матір приховувала свою вагітність від рідних, не перебувала на обліку і народжувала вдома самостійно.
news-image

Вчора, 22 січня, до Ізяславського відділення поліції надійшло повідомлення з місцевої лікарні про те, що до них доставили 22-річну жительку одного із сіл району. Факт народження дитини вона категорично заперечувала, передає «Є!» із посиланням на поліцію Хмельницької області.

Тоді правоохоронці виїхали за місцем проживання породіллі і в сіннику виявили новонароджену дівчинку.

На голові в дитини була величезна гематома. Очевидно, вона впала на долівку, адже горе-матір народжувала дитину на вулиці. Також у дівчинки було сильне переохолодження, оскільки вона тривалий час перебувала в неопалюваному підсобному приміщенні замотаною лише в одну ганчірку.

Лікарі всіма можливими способами намагалися врятувати дитину, залучали навіть спеціалістів з обласного центру, але, на жаль, дівчинка померла. Причина смерті — внутрішньочерепна кровотеча внаслідок травми, - повідомили у відомстві.

Як з’ясувалось, дитина народилась 8-місячною. Увесь період вагітності жінка приховувала свій стан від рідних. На обліку в лікарні не перебувала.

Наразі по даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 135 «Залишення в небезпеці» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Наразі слідчі з’ясовують усі обставини події.

Читайте також: У Швеції ґвалтівники транслювали відео злочину в Facebook
Читайте також: Росіянку, яка втекла з психлікарні у Львові, затримано у Києві
Читайте також: У Києві чоловік зайшов до лікарні погрітися та поцупив телевізор