Події
25 січня 2017
Японія підняла винищувачі через наближення бомбардувальників РФ
До кордонів країни наблизилися три російських бомбардувальника Ту-95.
news-image

Три російські бомбардувальники наблизилися до японського кордону, два з них облетіли навколо території країни. Про це пише DW.com, передає «Є!»

ВПС Японії в другій половині дня 24 січня підняли по тривозі свої винищувачі у відповідь на наближення до кордонів країни трьох російських бомбардувальників Ту-95.

Літаки РФ підлетіли до материкової частини країни з півночі і пролетіли над Японським морем, сказано в повідомленні Міноборони Японії від середи, 25 січня.

На сайті відомства опублікована карта з маршрутом польоту російських бомбардувальників і їх фото. Два з них попрямували на південь до острова Окінава, облетіли навколо території країни, після чого повернулися в Росію ввечері того ж дня.

Повітряний простір Японії РФ не порушувала, йдеться в повідомленні оборонного відомства.

Раніше ВПС США заявляли про небезпечне зближення російського винищувача з їх літаком-розвідником. Крім того, в порушенні повітряного простору Росію звинувачували Естонія, Туреччина та Ізраїль.

Читайте також: Курс валют на 25 січня
Читайте також: Менше м'яса, більше овочів, фруктів і ягід: чим годують школярів у Фінляндії
Читайте також: Китайці планують побудувати Велику кільцеву дорогу, магістраль «Нивки – Бровари» та розв’язку біля «Шулявської»