Політика
25 січня 2017
Викрили банду, що крала автівки нардепів і чиновників, - Аваков (відео)
Угруповання організувало "схему, за якою в країні декілька років діяло стійке ієрархічне об’єднання, яке спеціалізувалось на угонах дорогих автомобілів із подальшим поверненням за винагороду".
news-image

Нацполіція за сприянням СБУ та Генпрокуратури викрила злочинне угруповання, яке займалося викраденням автомобілів у 6 областях України.  

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає «Є!», посилаючись на УП.

За його словами угруповання організувало "схему, за якою в країні декілька років діяло стійке ієрархічне об’єднання, яке спеціалізувалось на угонах дорогих автомобілів із подальшим поверненням за винагороду".

"По наявній у слідства на даний момент інформації, угрупування "працювало" у Києві, Львові, Хмельницькому, Житомирі, Івано-Франковської та Рівненської областях. Крім того, тільки у 2016 році і тільки у Києві цією "фірмою" було повернуто за винагороду власникам 67 авто, викрадених іншими злочинними угрупованнями", - додав він.

Аваков розповів, що наразі затримані п’ятеро ключових фігурантів.

"Проведено 48 санкціонованих обшуків, під час яких виявлено та долучено до матеріалів справи 8 елітних автомобілів, на яких пересувалися фігуранти, 1 нещодавно викрадений "Мерседес", десятки коштовних годинників, готівкові кошти та цінності, здобуті злочинним шляхом, пристрої для зчитування сигналу з електронного ключа автомобілів, кілька десятків мобільних телефонів, наркотичні речовини та зброю", - написав він.

За його словами "засновником" афери виявився киянин 1979 року народження, колишній курсант Академії внутрішніх справ України, виключений з вишу за вживання наркотичних речовин.