Суспільство
25 січня 2017
Дюймовочка з Вінниччини вагітна вдруге
Через вроджені вади жінки її переконують перервати вагітність. Проте Ліля Турчин твердо вирішила вдруге стати мамою.
news-image

Ми вже писали про унікальну долю 41-річної Лілії Турчин. Жінку, зріст якої 98 см, а вага 25 кг, знають не тільки в рідній Кам'яногірці Іллінецького району, а й по всій країні. Жінка народилася зі складною формою сколеозу, у неї деформована грудна клітка. Медики кажуть, що все це через те, що батько Лілі працював з хімікатами. Та, незважаючи на всі неприємності, які подарувала їй доля, жінка живе повноцінним життям, передає «Є!», посилаючись на 33 канал.

Кілька років тому всю країну вразила історія про те, як вона, інвалід дитинства, незважаючи на перестороги лікарів, відмовилася від аборту і народила від коханого чоловіка здорову дитину. З ним вона познайомилася по переписці, коли той сидів у в'язниці.

З того часу минуло два з половиною роки. Маленька Алінка росте та розвивається як звичайна дитина. Ходить у садочок. Зростом вже догнала маму. І хоч сімейне життя з чоловіком не склалося (вже 4 місяці, як розлучена), це не заважає Лілі бути щасливою, адже вона носить під серцем свою другу дитину.

Друзі жінки кажуть, що Ліля — дуже турботлива та любляча мама: «Вона зайвий раз не дає Алінку нікому в руки, бо впевнена, що тільки вона може найкраще доглянути її. Обожнює свою донечку. Дитина завжди нагодована, одягнена, чиста та охайна. Ліля — приклад справжньої відданої матері. Змогла народити одну дитину, народить і другу!»

- Коли я ходила вагітна Алінкою, деякі лікарі казали: «Подивися на себе. Таким, як ти, взагалі заборонено народжувати. Твоя дитина, як виросте, буде тебе соромитися. Хочеш, щоб вона була виродком, як ти?!» А я не послухала і народила абсолютно здорову дитину. Донечка з'явилася на світ на 34 тижні з вагою 1 кг 700 г. Щодня дякую Богові, що подарував мені такий скарб, — ділиться Ліля Турчин. — З чоловіком ми розійшлися. Так склалося. Через ці переживання я навіть у лікарню потрапила. Але нізащо не відмовлюся від другої дитини. Мені у всьому допомагають рідні.

Кілька тижнів тому жінку «швидкою» привезли до лікарні. Медики попередили про загрозу викидня.

- Жінка скаржилася на біль у животі. Були кров'янисті виділення, — повідомила лікар Іллінецької ЦРЛ Катерина Вітюк. — Зробили УЗД – є загроза переривання вагітності. Зараз вона на 4-му місяці. Призначили відповідне лікування – симптоматичну підтримуючу терапію. На ранок їй стало краще. Вона попросилася додому. Хоча їй у такому стані бажано залишатися під наглядом лікарів. Але вона написала розписку, що бере відповідальність за стан свого здоров’я на себе.

Головний акушер-гінеколог Вінницької області Інна Кукуруза так прокоментувала вагітність Лілі Турчин:

- Я пам'ятаю свій прийом цієї пацієнтки, коли вона зверталася до нас з першою вагітністю. Розмов про переривання вагітності не було. Показів до цього теж, — розповіла лікар. — Про її другу вагітність мені доповів районний акушер-гінеколог. Кожна жінка має право народити дитину. Ніхто не може її переконувати робити аборт. У кожної жінки є різний відсоток ускладнень при вагітності. Просто у цієї (через вроджені вади) – відсоток більший.

Ліля Турчин мешкає у маленькому затишному будиночку, який потребує ремонту. Виплат на дитину і пенсії з інвалідності Лілі на це не вистачить. Просимо всіх небайдужих людей відгукнутися та допомогти цій сміливій жінці.

Картка «Приватбанку», на яку можна надсилати допомогу: 4149 4978 3287 3105 (Турчин Лілія Григорівна).