Суспільство
25 грудня 2014
Кличко жорстко відповів "ларьочникам"
За його словами, невелика кількість власників МАФів не знаходять відгуку у киян
news-image

Столична влада наведе порядок з МАФами і не дозволить розмовляти з киянами мовою ультиматумів і шантажу. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив на брифінгу у кулуарах Київради, пише "Єдність" з посиланням на прес-службу КМДА.

"Ми повинні ухвалити чіткий план розміщення МАФів у столиці. Є ті, хто незадоволений цим, хто хоче неконтрольовано і без будь-яких правил розміщувати свої ларьки по всьому Києву. Але я наголошую, що ми наведемо лад з МАФами і не дамо розмовляти мовою ультиматумів. Перекриття проїжджої частини Хрещатика – це адміністративне правопорушення", – наголосив Кличко.

Нагадаємо, що сьогодні власники МАФів провели пікет під стінами КМДА, а також перекрили проїзд вулицею Хрещатик на знак протесту проти знесення кіосків.

"Чомусь ці люди перекривають Хрещатик, але ігнорують засідання спеціальної групи та комісії Київради. Вони вимагають їх почути, однак самі не чують інших і не хочуть вирішувати питання конструктивно і в законному руслі. Ми завжди відкриті і готові до компромісу, але не дозволимо проводити незаконні дії та паралізувати роботу центру міста", – сказав Кличко.

За його словами, невелика кількість власників МАФів не знаходять відгуку у киян.

Нагадаємо, що це не перший пікет власників ларьків у Києві. Останнім часом міська влада прикладає зусиль, аби демонтувати незаконні МАФи та створити актуальну мапу їх розміщення.