Суспільство
26 січня 2017
Трамп поділився першими враженнями від життя у Білому домі
Президент дуже задоволений якістю системи зв'язку у резиденції.
news-image

Президент США Дональд Трамп задоволений якістю системи зв'язку в Білому домі, а також тим, що його розмови не прослуховують, коли він використовує захищений телефон у своїй новій офіційній резиденції. Про це повідомила газета The New York Times, яка взяла інтерв'ю у нового американського лідера, передає «Є!»

Тут найпрекрасніші телефони, які я коли-небудь використовував у своєму житті, - розповів Трамп про свої враження щодо Білого дому, куди він переїхав минулого тижня.
Це найбезпечніша в світі система. Слова просто вибухають в повітрі, - додав він.

Видання пояснює, що Трамп мав на увазі, що його ніхто не прослуховує і не записує.

При цьому видання відзначає, що Дональд Трамп продовжує використовувати свій колишній незахищений смартфон, що, за даними газети, викликає протести з боку деяких його помічників.

У минулу п'ятницю телеканал Fox News повідомив, що Дональд Трамп змінив особистий смартфон на службовий, перевірений і модифікований з урахуванням вимог американських спецслужб. Номер республіканця також змінився, новий знає лише вузьке коло осіб.

При цьому телеканал тоді не зміг повідомити, чи дозволили спецслужби США Трампу після початку виконання президентських обов'язків тримати додатковий смартфон для доступу до його улюбленому сервісу мікроблогів Twitter. Колишні керівники спецслужб США неодноразово передрікали хаос в Білому домі, якщо мільярдер не залишить звичку розміщувати повідомлення в інтернеті з будь-якого приводу.

За даними телеканалу, Трамп раніше користувався смартфоном Galaxy південнокорейської компанії Samsung Electronics з операційною системою Android. Обраний президент відомий схильністю користуватися соціальними мережами для спілкування з американцями. Однак ця опція, як і багато інших, має бути відсутня в службовому телефоні з міркувань безпеки.

Читайте також: В Індії помер російський посол
Читайте також: У ЗСУ показали, як український міномет «Молот» злітає у повітря (відео)
Читайте також: У Польщі обіцяють «серйозні наслідки» для України через заборону на в'їзд меру Перемишля